L’Assemblea Legislativa de l’Àfrica de l’Est (EALA) dóna suport a la creació d’una Assemblea Parlamentària de l’ONU

El legislador Mike Sebalu
(© unpacampaign.org)

L’Assemblea Legislativa de l’Àfrica de l’Est (EALA) ha adoptat una resolució, després d’una sessió a Bujumbura (Burundi), que dóna suport a la creació d’una Assemblea Parlamentària de l’ONU. Aquest document, presentat pel legislador ugandès Mike Sebalu, reflecteix la voluntat del cos parlamentari de la Comunitat Africana de l’Est a que els seus cinc països membres (Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzània i Uganda) “prenguin la iniciativa per a promocionar una posició africana comuna que dongui suport a l’establiment d’una Assemblea Parlamentària de l’ONU”

Aquesta resolució constata que les organitzacions internacionals com les Nacions Unides i les seves agències especialitzades cada cop tenen un paper i implicació més importants en sectors clau com la promoció de pau i seguretat, el desenvolupament econòmic, la salut, l’educació, el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Segons ha dit el Sr. Sebalu, el compromís formal dels representants elegits és insuficient i limita la legitimitat de la democràcia de l’organització mundial. Per aquest motiu, afegeix la resolució, la formació d’una Assemblea Parlamentària de l’ONU seria una eina per “millorar la transparència, responsabilitat i efectivitat de les Nacions Unides”.

A més, la resolució escriu que es podria establir una Assemblea Parlamentària de l’ONU simplement per un vot de l’Assemblea General de l’ONU, d’acord amb l’Article 22 de la Carta de l’ONU, sense cap necessitat de modificar la Carta.

Amb aquesta resolució, l’EALA s’afegeix a un grup de parlaments regionals i continentals que ja han proclamat el seu suport a una Assemblea Parlamentària de l’ONU, com per exemple el Parlament Pan-Africà, que va ratificar el seu suport a finals d’octubre de 2012.

(Font: unpacampaign.org)

This entry was posted in Declaracions and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.