El secretari Roger Albinyana i el director general Manuel Manonelles s’adhereixen a la campanya per a l’establiment d’una Assemblea Parlamentària a les Nacions Unides

20150203_Signatura_Assamblea_Parlamentaria_ONU.jpg_1366428843El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana i el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, han signat la seva adhesió a la campanya per a l’establiment d’una Assemblea Parlamentària a les Nacions Unides.

Aquesta signatura segueix el mandat expressat pel Parlament de Catalunya qui, després de la presentació per part de la Campanya per la Creació de la UNPA,  el 26 de Setembre del 2014 va manifestar el seu suport a la creació d’una assemblea parlamentària de les Nacions Unides. En aquesta resolució el Parlament insta el Govern a:

  1. Donar suport a la petició de creació d’una assemblea parlamentària de les Nacions Unides.
  2. Impulsar aquest suport en el marc estatal i europeu.
  3. Promoure el projecte de creació d’una assemblea parlamentària de les Nacions Unides en l’activitat internacional del Govern.

L’adhesió a la petició s’ha fet en el marc d’una trobada amb el representant de la Campanya a favor de l’establiment d’una Assemblea Parlamentària a les Nacions Unides, el Sr. Joan Marc Simon.

L’objectiu de la Campanya és la creació d’una assemblea parlamentària, amb caràcter consultiu, que vinculi les Nacions Unides i les seves agències amb els governs i parlaments estatals i la societat civil.

La Campanya ha rebut fins ara el suport de més de 1400 parlamentaris i ex-parlamentaris de més de 100 països, 396 organitzacions no governamentals provinents de 73 països, així com centenars de personalitats de la política, la ciència, la societat civil i la cultura.

Nombrosos parlaments han aprovat també resolucions de suport a Campanya, com ara el Parlament de Catalunya (2014) o el Parlament Europeu (2011).

Amb l’adhesió del parlament de Catalunya i els màxims representants en política exterior del país, la Campanya UNPA a Catalunya considera que ha assolit l’objectiu que s’havia marcat en la seva creació.

Enllaç a l’anunci oficial aquí.

This entry was posted in Actes and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.